Fiber installationer

Ser och hör om många installationer i regionen och det är många som gör det själva mm… För en del fungerar det utan bekymmer och för en del mindre bra.

Jag hade rekommenderat i grunden att när man valt leverantör så får man ofta en router från leverantören. Dessa är som ofta av god kvalitet och med bra WiFi samt fördelen är att de kan direkt se om man har fel i sin uppkoppling om man nyttjar deras utrustning.

Man slipper få svaret vid bekymmer att det beror på routern och är det fel i routern är denna via leverantören som får åtgärda problemet.

Därför rekommenderar jag att man först väljer detta – är denna inte tillräcklig eller man inte erbjuds någon router. Välj då gärna någon lite dyrare för att få bättre WiFi – finns många att välja på och det kommer ständigt nya modeller. Finns otaliga test sidor att studera och tidningar att läsa. Tex D-Link DIR-868L för strax under 1000:- har fått mycket bra i tester 2014.

Kika innan ni lägger pengar på utrustning och kolla hur det blir i ert hus direkt att det fungerar som det ska då man privat har 8 dagars retur rätt.

Lämna en kommentar